Kategori: Forbrukerkjøp

Tilbake til oversikten

Har du planer om å selge bil i høst - bruk en skriftlig kontrakt Har du planer om å selge bil i høst - bruk en skriftlig kontrakt

Høsten er en tid hvor mange velger å bytte bil. Har du planer om å selge bilen? Da bør du bruke en skriftlig kontrakt. Dette er viktig for begge parter, også for selger.

Les innlegget
Bruk av kort i utlandet Bruk av kort i utlandet

Når man bruker et betalingskort i utlandet får man ofte muligheten til å velge om man vil betale i lokal valuta eller i norske kroner.

Les innlegget
Bedre forbrukervern for norske forbrukere Bedre forbrukervern for norske forbrukere

En ny forordning om forbrukervernsamarbeid i Europa gir et styrket forbrukervern for forbrukere i Norge.

Les innlegget
Hva har du krav på hvis flyet ditt er forsinket eller innstilt? Hva har du krav på hvis flyet ditt er forsinket eller innstilt?

Hvis flyet er vesentlig forsinket, innstilt eller overbooket har du krav på en fast erstatning. Enkelte flyselskaper er flinkere til å informere om rettighetene dine enn andre.

Les innlegget
Hvem betaler ferien? Hvem betaler ferien?

Hvem har betalt for ferieturen, hvem drar kortet i ferien, og hvem blir ansvarlig for kredittkortgjelden?

Les innlegget
Mistet tilgodelappen? Mistet tilgodelappen?

De fleste av oss mister en tilgodelapp eller flere i løpet av livet. Det er ikke sikkert at beløpet er tapt av den grunn.

Les innlegget
Hvilke rettigheter gir tilgodelapp og gavekort? Hvilke rettigheter gir tilgodelapp og gavekort?

Som regel setter butikkene selv betingelsene for bruk av gavekort og tilgodelapper. Men for at betingelsene skal gjelde, kreves det at kunden ble gjort oppmerksom på vilkårene før eller ved utstedelsen av tilgodelappen eller gavekortet.

Les innlegget
Gode råd når du skal bestille sommerferie Gode råd når du skal bestille sommerferie

Her får du en oversikt over hva du bør huske på når du bestiller fly og hotell via internett. Du har ingen angrerett, men får du ikke det du har betalt for, kan en klage hjelpe, om du følger klageguiden.

Les innlegget
Skal du på ferie i sommer? Skal du på ferie i sommer?

Det begynner å nærme seg sommeren. Mange har allerede bestilt eller skal bestille ferie. Her finner du enkle råd om hva du bør undersøke før du bestiller, og hva du bør gjøre hvis det du får levert er mangelfullt.

Les innlegget
Krev spesifisert regning av håndverkeren Krev spesifisert regning av håndverkeren

Håndverkertjenesteloven har regler for hvordan prisen skal fastsettes og hvordan regningen skal se ut. Som forbruker kan du kreve at håndverkeren sender spesifisert regning.

Les innlegget