Aftenposten: Vil ta flere boligkjøpere til retten

- Nå vil vi kjøre flere saker for retten, i stedet for å inngå dårlige forlik, forteller administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector forsikring.

Protector hadde i fjor 89 boligsaker som gikk til retten. Nå gjør Bjerkeli det klart at de vil ta flere saker til retten. - Vi har fenomenale rettslige resultater. Vi må heller ta mer risiko ved å prøve sakene i rettsapparatet, det vil vi tjene penger på, sier Bjerkeli.

Tall fra Forbrukerrådet viser en dobling i antall klagesaker forbundet med kjøp og salg av boliger de siste to årene. Fagansvarlig eiendomsmegler Sarah Mølstad Knudsen i Eie eiendomsmegling på Aker Brygge forteller at de alltid anbefaler eierskifteforsikring og boligkjøperforsikring . - Uansett om boligen du kjøper er gammel eller ny kan det dukke opp problemer, sier Knudsen.

På den andre siden av bordet sitter forsikringsselskapet HELP, som tilbyr boligkjøperforsikring. I 2012 solgte de 30 prosent flere boligkjøperforsikringer enn året før. - Hver fjerde boligkjøper klager til oss, sier advokat Dag Are Børresen i HELP Forsikring.

Les hele saken på Aftenposten.no