Dagsavisen.no: Arvelov for lykkejegere

NYE REGLER: Unge ektefeller til eldre menn kan stikke av med nesten hele arven til mannens barn, hvis Arvelovutvalget får det som det vil.

Fra før er det kjent at utvalget foreslår at ektefeller skal arve halvparten av sin avdøde makes formue, men et dypdykk advokat Birgitte Schjøtt Christensen i Help Forsikring har foretatt i utvalgets omfangsrike forslag, viser at nye personer som far eller mor gifter seg med kan stikke av med 87,5 prosent av hele ektefelleboet.

Vanlig

– I mange tilfeller der en ektefelle vil favorisere sin nye kone på bekostning av barna sine, er kona ubemidlet og kommer fra Asia eller Øst-Europa. Hun kommer med ingenting, er gift en kort stund og stikker av med 87,5 % av familieformuen, sier Schjøtt Christensen.

En annen vanlig situasjon rammer særkullsbarn , ifølge advokaten. Det er der mannen har etablert seg på nytt med barnekull nummer to eller tre og vil favorisere kona på bekostning av særkullsbarna.

Schjøtt Christensen forteller at i dag skal livsarvingene arve to tredjedeler av formuen. I forslaget som foreligger kan barnas arv begrenses til en firedel av formuen dersom arvelater er gift eller samboer.

Les hele saken på Dagsavisen.no