Dine Penger: 1 av 4 har opplevd utleiekonflikt

Penger er oftest årsaken til konflikter i utleieforhold viser en ny undersøkelse. Les ekspertenes råd for hvordan du kan unngå problemene.

Mens de fleste tilfeller av utleie av bolig går greit, er det hele 23 prosent – nesten en av fire som har vært leieboer eller utleier – har opplevd konflikter i leieforholdet. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Opinion Perduco for Help forsikring.

Mest krangel om penger

Det som skaper mest konflikter er penger. Av utleiere som svarte om konflikter, svarte hele 74 prosent at konflikten dreide seg om betalingsmislighold – altså at leieboeren ikke har betalt husleien.

Fare for feil

Ekspertene anbefaler sterkt å bruke standardkontrakter, både på leieboersiden og på leietagersiden: – Uten kontrakt er det mye større risiko for tvist om hva som er avtalt. Det gjelder også bruk av egne oppsett. Ved å bruke en standardkontrakt sikrer man at partene tar stilling til viktige spørsmål. For utleier er det også viktig at leier vedtar klausul om tvangsgrunnlag for utkastelse, sier Thomas Nygaard i Help.

Les hele saken på Dine Penger