Dine Penger: Baderoms-surr ga 250.000 kroner i avslag

Selgers opplysninger om badet holdt ikke vann. Det innrømmet forsikringsselskapet, men tilbød boligkjøperen bare 19.000 kroner. I Oslo tingrett fikk han 13 ganger så mye.

Innrømmet mangel

Protector innrømmet at badet var mangelfullt i forhold til løftene som ble gitt, men tilbød bare 19.000 kroner. Det var nok til å få badet forskriftsmessig, mente selskapet.

– Jeg fikk veldig kort frist, men avslo. Det var altfor lite til å gjøre nødvendig utbedring, sier boligkjøper Kristoffer Deinoff. Så kom han over en kvittering på Boligkjøperforsikring fra Help , og ringte dit. – Endelig løsnet det. Help tok over saken og fikk straks et høyere tilbud på 102.000 kroner, forteller han.

– Selv det nye tilbudet var veldig fjernt fra de reelle kostnadene med å få badet slik som kjøper var forespeilet, sier advokat Nicolai Blakstad hos Help Forsikring. De stevnet derfor Protector og selger.

Uten advokat er det vanskelig å oppnå et korrekt oppgjør. Samtidig slipper boligkjøper med boligkjøpforsikring økonomisk risiko i tilfelle han skulle tape saken eller ikke nå frem, understreker advokaten.

Les hele saken på Dine Penger