Dine Penger: Flere har overført seks måneders leie for hybler som ikke fantes

Klagebunken for boligutleie hoper seg opp. Sjekk de klassiske leietaker-fellene du bør unngå.

Det er høysesong på leiemarkedet, og mange påtroppende studenter skal finne eget tak over hodet for første gang.

- De har ikke rukket å gjøre de klassiske tabbene enda. Og det er mange private utleiere i markedet som også er amatører. Da er det ekstra viktig å holde hodet kaldt, sier Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet til Dine Penger.

Depositums-felle

- Det klassiske er at utleier mener du har påført boligen skader underveis, og vil trekke penger fra depositumet, sier Skogly. Da kan det være lurt å ha unngått én av de vanligste fellene: Å overføre depositumet til utleiers private konto. - Da kan han bare ta dem! Vi får flere henvendelser fra folk som har mistet store beløp på denne måten, sier Skogly. - Det finnes kun én riktig måte: En egen depositumskonto som opprettes i ditt navn, for utleiers regning, fastslår Kathrine Finrud .

Sikrer deg renter

Hun er advokat i HELP forsikring og ekspert på tvister rundt boligleie. Alle leietakere har krav på depositumskonto. Da kan pengene kun tas ut når både du og utleier er enige om det.

Dersom det oppstår en tvist, vil pengene forbli trygge i påvente av at deres møtes til en forhandling i banken eller konfliktrådet, eventuelt at saken avgjøres av Husleietvisteutvalget. - Dessuten sikres du som leietaker rentene av depositumspengene, slik du også har krav på, påpeker Finrud

Les hele saken på dinepenger.no