Dine penger: Drømmebolig var full av mangler

Heidi og Hans Martin Hanssen trodde de hadde kapret drømmehuset, men like etter innflytting, oppdaget de at mye var alvorlig galt. Huset som familien Hanssen kjøpte var fullt av mangler.

Selgeren som er fra Polen er umulig å få tak i, og har trolig flyttet til Polen, ifølge selgers eierskifteforsikringsselskap. Det svenske firmaet som bygde huset, er dessuten slått konkurs. Uten forsikring hadde det derfor antakelig vært umulig for Hanssen å komme ut av den uheldige handelen.

Ifølge takstrapporten var huset nybygd, og den sa ingenting om fradrag i verdien for mangler eller slitasje. – Vi stolte på takstrapporten som beskrev huset til å være i tipp topp stand.

De ble først tilbudt 200.000 kroner, mot å avslutte saken. – Da vi ikke godtok det, ble tilbudet doblet. Men vi holdt fast på at vi bare var interessert i heving, sier han. Først på nyåret løsnet det, drøyt et år etter at de flyttet inn. Familien klarte å få hevet kjøpet, uten å måtte gå til rettssak.

– Jeg tror ikke vi hadde hatt en sjanse hvis jeg ikke hadde hatt boligkjøperforsikring, for jeg aner ingenting om jussen i dette. For hver gang det skjedde noe, fikk vi god oppfølging. Så det var vel anvendte penger. Svært få får hevet boligkjøp. - Det hadde aldri gått bra uten hjelp av boligkjøperforsikringen , sier Hansen.

Les hele artikkelen på Dine Penger