Fædrelandsvennen: Det var betydelige skader, og amatørmessig arbeid

- Leiligheten så helt strøken ut. Vi trodde vi flyttet inn i en helt fin og klar bolig, vi hadde aldri trodd at det skulle være så ille, sier Marte Lehne.

Forliksavtale på 475.000 kroner

Den nyoppussede leiligheten hadde alvorlige feil på begge badene, og i kjellergulvene. Det endte med et forlik på 475.000 kroner mellom eierforsikringsselskapet Norwegian Claims Link og paret.

Forliksavtalen omfattet blant annet manglende membran på begge badene. På badet nede gjorde manglende membran at vannet rant ut i kjellerrommet. I tillegg omfattet avtalen byggefeil i et tilbygg, og noe av parketten i kjelleretasjen. Da skapene som stod her ble fjernet, oppdaget håndverkerne fuktskadene. Badet i kjelleren ligger på andre siden av veggen.

Saken endte likevel ikke der, for håndverkerne fant større skader da badene og kjelleren skulle utbedres. Da håndverkerne begynte å ta opp parketten fant de fuktskader i veggene i kjelleren. Samtidig oppdaget de at gulvkonstruksjonen under parketten var feil. Betongstøpen var altfor tynn, armeringen var feil, og varmekablene lå feil.

Vant i tingretten

Saken kom opp i Oslo tingrett i slutten av september. Lehne og Brandt vant saken mot boligselger og Norwegian Claims Link. De ble tilkjent 270.000 kroner pluss forsinkelsesrenter. Selger ble også dømt til å betale saksomkostninger på 112.000 kroner.

- Det er full pott, sier Lehne og Brandts advokat fra Help Forsikring, Johan G. Bernander .

Les hele saken i Fædrelandsvennen