Saker vi har løst

Boligen var skjev

Det viste seg raskt å være store skjevheter i den nyinnkjøpte tomannsboligen fra 1955. Årsaken var trolig at kjøpers del sto på fjell, mens nabodelen lå på myrgrunn. Huset ”seg” mot delen som sto på myrgrunn.

Les mer »
Fukt i påbygg og utett bad

Familien kjøpte rekkehus. Rett etter overtakelse oppdaget de nye eierne fuktskader i tilbygget fra 2002.

Les mer »
Hus fra 2006 med feilkonstruert kjeller

Kjøper måtte gå til søksmål for å få selger i tale da kjelleren viste seg å ha store fuktskader. Selger saksøkte i sin tur forrige salgsledd, som saksøkte utbyggeren.

Les mer »
Luksus med gamle rør

Leiligheten i bygården fra 1898 var beskrevet som påkostet og moderne. "Alt" var nytt, og "omfattende rehabilitert" like før salget. Kjøper hadde understreket hvor viktig det var å få en leilighet hvor det ikke måtte gjøres noen ting.

Les mer »
Etter forlik på 475 000 oppdaget kjøperne større skader
Den nyoppussede leiligheten hadde alvorlige feil på begge badene og i kjellergulvene. Da kjøperne utbedret manglene, oppdaget de enda større skader enn hva som var kjent da de inngikk forlik med selgeren. Men selgers forsikringsselskap nektet å utbetale ytterligere 270 000 kroner, og saken endte i retten. Der vant kjøperne på alle punkter.
Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
Ikke så godt vedlikeholdt likevel

Eneboligen fra 1988 var påbygd i 1998 og beskrevet som "godt vedlikeholdt". Likevel var det fukt i kjellerleiligheten, feil ved bad og en rekke andre feil og mangler.

Les mer »
Rotter i soveromsveggen

Leiligheten var strøken, markedsført som meget påkostet, med ny underetasje fra 2009.

Les mer »
Is på taket kostet flere hundre tusen

Etter en kuldeperiode kom mildværet, og kjøper oppdaget vannlekkasje i kjelleren. Det viste seg at vannet kom fra taket og skyldtes isdannelse og kondens på grunn av manglende lufting.

Les mer »
Naboen stengte veien

Naboen respekterte ikke at advokatforsikringskunden hadde veirett inn til sin bolig. Veien gikk inntil og over naboens eiendom.

Les mer »
Store fuktskader i kjelleretasjen

I forbindelse med oppussing av boligen oppdaget kjøper omfattende fuktskader i kjelleretasjen.

Les mer »
Hadde ikke adkomst til huset

Kjøperen ble engstelig da han oppdaget at han manglet bruksrett til veien hjem. Dessuten var gjerdet mot naboen plassert feil. Med advokathjelp ble grensejustering foretatt og veiretten tinglyst.

Les mer »
Loftet ulovlig innredet

På loftet i eneboligen var det to soverom. Etter tilsyn fra kommunen et halvt år etter overtakelsen ble kjøperen oppmerksom på at de innredede loftsrommene ikke var byggemeldt.

Les mer »
Nytt bad uten membran

Eneboligen til kr 2 630 000 fra 1963 var påkostet med nytt bad og vaskerom, men det var opplyst ved salget at "ytterligere påkostninger må påregnes."

Les mer »
Uriktig om nabogrensen

På visningen fikk kjøper vite at tomtegrensen gikk mer enn 4 meter fra terrassen. I virkeligheten var den bare en halv meter unna. Med advokathjelp fikk kjøperen prisavslag.

Les mer »
Allergivennlig, men ulovlig kjellerstue

Eneboligen i Oslo kostet 6.1 millioner kroner og var markedsført med "Nyinnredet kjellerstue med allergivennlig vegg til veggteppe på gulv, malte panelerte vegger og panel i taket".

Les mer »
P-plass i Oslo borte

Salgsoppgaven opplyste at plass i felles garasjeanlegg fulgte boligen. Dette stemte ikke.

Les mer »
Badevannet flommet utover gulvet

Vannet flommet utover badetgulvet da kjøper brukte badekaret for første gang. Selger ble ikke trodd på at han ikke visste om problemet.

Les mer »
Leietaker på etterskudd

Leietakeren var på etterskudd med husleien, og flyttet ut frivillig. Men betalingen uteble. Vår kunde, som leide ut leiligheten, ba oss om hjelp.

Les mer »
Parkeringsplassen manglet

Kjøper fikk opplyst at leiligheten disponerte 1 biloppstillingsplass på en fellesparkering slik at man var garantert plass på området. Dette stemte ikke. Sameiet disponerte langt færre p-plasser enn antall leiligheter.

Les mer »