Saker vi har løst

Boligen var skjev

Det viste seg raskt å være store skjevheter i den nyinnkjøpte tomannsboligen fra 1955. Årsaken var trolig at kjøpers del sto på fjell, mens nabodelen lå på myrgrunn. Huset ”seg” mot delen som sto på myrgrunn.

Les mer »
Villmannspanel

Småbruket besto av flere eldre bygninger. Dette huset var imidlertid nærmest nyoppført på tuftene av et gammelt fjøs.

Les mer »
Rustne spiker til en verdi av 850.000 kroner

Huset i Arendal var ganske nytt. Likevel rustet spikrene slik at hele ytterkledningen måtte byttes.

Les mer »
Leietaker på etterskudd

Leietakeren var på etterskudd med husleien, og flyttet ut frivillig. Men betalingen uteble. Vår kunde, som leide ut leiligheten, ba oss om hjelp.

Les mer »
Hytte med råteskader

Hytta var noen tiår gammel. Det var opplyst om en gammel vannlekkasje, som skulle være utbedret. Men på overtakelsen ble det oppdaget omfattende råteskader under hele hytta.

Les mer »
Ingen fagfolk i nærheten

Halvparten av tomannsboligen fra 1908 ble solgt for 4,4 millioner kroner, og ble renovert av selger i 2004-2006. All oppussing var opplyst utført av fagfolk, men det var ingen samsvarserklæring for det elektriske anlegget.

Les mer »
Rørarbeider utført av selgers venn

Kjøper oppdaget kloakklukt på badet i 2. etasje i eneboligen fra 1980, og fant ut at det ikke var tilkoblet rør fra dusj og badekar til sluket.

Les mer »
Nytt bad med feil

Eneboligen fra 1997 kostet kr 4 millioner. Badet var helt nytt, og skulle være konstruert av fagfolk. Det var imidlertid opplyst at selger selv hadde flislagt badet.

Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
Hagen ble borte

Boligen på Rodeløkka i Oslo var solgt med egen, inngjerdet hage. Kjøpesummen var kr 6 050 000. Salgsoppgaven opplyste: "Hage med gressplen, bed og busker." Det viste seg raskt at den inngjerdete hagen egentlig var kommunal eiendom.

Les mer »
Gjennomgående dårlig standard

Leiligheten, kjøpt for kr 1 760 000 var totalrenovert med "gjennomgående meget god standard".

Les mer »
To nyere bad måtte rives

Til tross for to nye bad med eksklusiv standard, måtte alt rives og gjøres på nytt.

Les mer »
Sint håndverker!

Regningen ble noe helt annet enn kunden ble forespeilet da avtalen om installasjon av ny varmepumpe ble inngått. Likevel hadde håndverkeren liten forståelse for at kunden protesterte på fakturaen.

Les mer »
Uriktig om nabogrensen

På visningen fikk kjøper vite at tomtegrensen gikk mer enn 4 meter fra terrassen. I virkeligheten var den bare en halv meter unna. Med advokathjelp fikk kjøperen prisavslag.

Les mer »
Problematisk naboforhold

Vår kunde flyttet til hus på landet. Nærmeste nabo var en gårdbruker med mange hundre mål og som blant annet drev med bier. Etterhvert oppstod det noen mindre uoverensstemmelser mellom naboene.

Les mer »
Heving i tingretten for manglende seksjonering

Kjøper eide den ene av to seksjoner i en tomannsbolig på Fjellhamar fra 2006. Kjøpesummen var kr 3 950 000. Boligen ble ikke seksjonert innen overtakelsen, slik den skulle.

Les mer »
Felleskostnadene økte uten at kjøper fikk vite det

Selgeren av leiligheten fortalte ikke at borettslaget hadde vedtatt oppgradering av rørsystemet i gården.

Les mer »
Feil ved el-anlegg

Leiligheten i Oslo kostet 1.85 million kroner og var nyoppusset med delvis nytt elektrisk anlegg.

Les mer »
"Solrik" balkong hadde bare skygge

I salgsoppgaven var det bilde av en solseng på terrassen, og den ble omtalt som "solrik". Men sol var det ikke. På vegne av kjøperne gikk HELP til sak mot selger. Dessverre fikk ikke kjøperne medhold i retten. Dommeren la blant annet vek...

Les mer »
Elektrisk anlegg var hjemmelaget

Komfyren og vaskemaskinen kunne ikke være på samtidig. Da gikk strømmen. Kjøper fikk dekket kostnadene til utbedring på 90 000 kroner etter forhandlinger mellom sin advokat i HELP og selgers forsikring.

Les mer »