Saker vi har løst

Hagen kunne bli snuplass - kjøpet hevet

Hvis reguleringsplanen ble realisert, ville eiendommen bli ødelagt. Kjøper hevet avtalen, ble saksøkt av selger, men vant frem i tingretten.

Les mer »
Kjøper vant i Bergen tingrett

Kort etter overtakelsen fikk kjøper beskjed fra Bergen kommune om at de tre soverommene i kjelleren ikke var godkjent. Litt senere ble det også avdekket feil ved bad og elektrisk anlegg.

Les mer »
Leieboerne ville ikke flytte

Det eldre ekteparet investerte for noen år siden i en leilighet med tanke på alderdommen. I mellomtiden ble den leid ut, for paret ønsket å bo i eneboligen noen år til.

Les mer »
Selger fjernet hyller for 340 000 kroner

Boligen var påkostet og hadde en rekke eksklusive og spesialtilpassede møbler. Blant annet var boligen utstyrt med fastmonterte hyller til en verdi av kr 340 000.

Les mer »
Allergivennlig, men ulovlig kjellerstue

Eneboligen i Oslo kostet 6.1 millioner kroner og var markedsført med "Nyinnredet kjellerstue med allergivennlig vegg til veggteppe på gulv, malte panelerte vegger og panel i taket".

Les mer »
Stadig nye feil og mangler

Selgers eierskifteforsikring utbetalte 270 000 kroner til kjøperne. Dette var langt fra nok til å dekke utbedring av manglene. Selskapet ønsket heller ikke å delta i rettsmekling for å se om tvisten kunne forlikes. Kjøperne var derfor av...

Les mer »
900 000 kr i prisavslag

Det ble raskt avdekket grove feil, blant annet manglende vindsperre i hele huset og feilisolert, innredet kjeller med store fuktskader.

Les mer »
Omregulering fra næring kostet 246 000

Kjøper fikk leiligheten på tvangssalg. Senere innrømmet selger at den ikke var godkjent som bolig.

Les mer »
Leietaker på etterskudd

Leietakeren var på etterskudd med husleien, og flyttet ut frivillig. Men betalingen uteble. Vår kunde, som leide ut leiligheten, ba oss om hjelp.

Les mer »
Rotter i huset

Rekkehuset fra 1974 ble solgt uten negative opplysninger. Etter overtakelsen kom en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Kjøper demonterte deler av kjøkkenbenken og fant til sin forskrekkelse to rottelik.

Les mer »
Tilbygget måtte rives

Eneboligen fra 1971 ble kjøpt for kr 1 375 000. Huset hadde et tilbygg fra 1990. I forbindelse med utskifting av panel ble omfattende feil funnet i bakenforliggende konstruksjoner i tilbygget.

Les mer »
Etter forlik på 475 000 oppdaget kjøperne større skader
Den nyoppussede leiligheten hadde alvorlige feil på begge badene og i kjellergulvene. Da kjøperne utbedret manglene, oppdaget de enda større skader enn hva som var kjent da de inngikk forlik med selgeren. Men selgers forsikringsselskap nektet å utbetale ytterligere 270 000 kroner, og saken endte i retten. Der vant kjøperne på alle punkter.
Les mer »
Mine, dine og våre barn

Vår kunde hadde et anstrengt forhold til sin tidligere ektefelle, som han mente saboterte ordningen om samvær med barna. Han ønsket en bedre og tydeligere avtale på dette.

Les mer »
Samboer uten arverett

Mannen hadde vært samboer i flere år da samboeren døde. De eide halve boligen hver, og en del innbo og løsøre var felles. Mannen hadde ingen arverett.

Les mer »
Taket på hytta reparert for 750 000

Taket manglet både lufting og plast. I tillegg var det brukt feil takpapp. Det ble dyrt. Selgers forsikring betalte kostnadene etter forhandlinger.

Les mer »
"Pent enderekkehus"

Badet i rekkehuset var pusset opp i 2002, men der ble det oppdaget fuktskader. En utvendig bod var også fuktskadet på grunn av en taklekkasje.

Les mer »
Naboens tujahekk

Busker og trær skaper både hygge og mange nabokonflikter. HELPs kunde med advokatforsikring trengte advokathjelp da naboens tujahekk nærmet seg 4,5 meters høyde.

Les mer »
Carporten raste sammen

Ekteparet kjøpte en flott halvpart av en tomannsbolig med carport. Kjøpesummen var kr 2,8 millioner. Men carporten tålte ikke snø.

Les mer »
Hadde ikke adkomst til huset

Kjøperen ble engstelig da han oppdaget at han manglet bruksrett til veien hjem. Dessuten var gjerdet mot naboen plassert feil. Med advokathjelp ble grensejustering foretatt og veiretten tinglyst.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »