Saker vi har løst

Steamdusjen ble vannspreder

Steamdusjen så fin ut, men falt fra hverandre ved bruk. Selgeren lovte flere ganger å ordne opp, men ingenting skjedde. Med advokathjelp gjennom fagforbundet sitt fikk kjøperen ny dusj.

Les mer »
Taket var ikke nytt, likevel

I kontraktsdokumentene ble bygården beskrevet som totalrenovert inn- og utvendig i 2007. Det var også opplyst om "nytt tak", men våren etter overtakelsen ble yttertaket vurdert som modent for utskifting.

Les mer »
Selger ville ikke flytte fra leiligheten

Selger hadde skrevet under på kontrakten, men ved overtagelse nektet han plutselig å flytte ut fra leiligheten. Leiligheten var kjøpt for 2,7 millioner.

Les mer »
Seier i Senja tingrett

Huset hadde en komplisert takkonstruksjon. Den viste seg også å kreve omfattende utbedringer. Det var gitt enkelte risikoopplysninger ved salget, men skadene viste seg å være langt større.

Les mer »
Bilreparasjon med bismak

Når regningen fra bilverkstedet kom, viste den et betydelig avvik fra avtalen som var gjort på forhånd.

Les mer »
Skjulte gammel skade med ny overflate

Da kjøperen skulle bytte lister på kjøkkenet i borettslagsleiligheten, oppdaget han fuktskader på veggen bak.

Les mer »
Feilisolert tomannsbolig

Prisen på boligen var kr 1 375 000, og manglene ble vurdert til å koste kr 127 500. HELP rekvirerte takstmann

Les mer »
Ektepakt og særeie

Mannen hadde vært gift før, og hadde gått gjennom et på alle måter kostbart samlivsbrudd.

Les mer »
Etter forlik på 475 000 oppdaget kjøperne større skader
Den nyoppussede leiligheten hadde alvorlige feil på begge badene og i kjellergulvene. Da kjøperne utbedret manglene, oppdaget de enda større skader enn hva som var kjent da de inngikk forlik med selgeren. Men selgers forsikringsselskap nektet å utbetale ytterligere 270 000 kroner, og saken endte i retten. Der vant kjøperne på alle punkter.
Les mer »
Ulovlig kjeller Oslo

Selger hadde ikke søkt om bruksendring for kjelleretasjen. Godkjenning ville koste mye, og partene var uenige om hvilken verdireduksjon manglende godkjenning medførte.

Les mer »
Kjøper vant i Bergen tingrett

Kort etter overtakelsen fikk kjøper beskjed fra Bergen kommune om at de tre soverommene i kjelleren ikke var godkjent. Litt senere ble det også avdekket feil ved bad og elektrisk anlegg.

Les mer »
Flott bad, så lenge det ikke ble brukt

Boligsalgsrapporten fortalte at badet var strippet ned og renovert av fagfolk i 2011. Det samme gjorde prospektet. Men sluket var gammelt, og rørgjennomføringene utette. Ingenting av dette fremgikk av salgsdokumentene.

Les mer »
Utleiedelen var ikke godkjent

Huset var solgt med utleiedel over garasjen. Markedsverdien var justert opp på grunn av denne inntektsmuligheten. Så viste det seg at leiligheten ikke var godkjent.

Les mer »
Basseng i garasjen

Kjøperne fant garasjen oversvømt da de kom hjem fra påskeferie, og mente at selger burde ha opplyst om feil fall på tomta. Kjøper gikk til sak, men fikk ikke medhold i retten. Selger, som hadde bodd i huset i mer enn 30 år, ble trodd på...

Les mer »
Soverommet forsvant

I en del tilfeller viser det seg at den faktiske innredningen av boligen ikke stemmer overens med hva som er offentlig godkjent hos kommunen. Strenge krav til lys, rømningsveier, med mer, kan gjøre endringer vanskelige eller umulige å få...

Les mer »
Fukt i kjelleren

Eneboligen fra 1996 ble kjøpt for 4.7 millioner kroner. Leieboeren oppdaget etter en tid at det var fukt i kjelleren som ga helseproblemer.

Les mer »
Nytt bad med feil

Eneboligen fra 1997 kostet kr 4 millioner. Badet var helt nytt, og skulle være konstruert av fagfolk. Det var imidlertid opplyst at selger selv hadde flislagt badet.

Les mer »
4 kvm for lite

Selveierleiligheten i Oslo var 4 kvadratmeter mindre enn oppgitte Bra/P.rom 47/44 kvm. I rettsforlik fikk kjøper prisavslag på 200 000 kroner.

Les mer »
Millionavslag, men boligsalgsrapporten sa ingenting

I følge boligsalgsrapporten holdt boligen "en meget god byggteknisk stand". Likevel var det skader for 1 million kroner.

Les mer »
Råtten terrasse

Terrassedekket var ikke mer enn ti år gammelt, men fukt hadde trukket inn i terrasseleiligheten og forårsaket skader for ca 300 000 kroner. Gjennom sin advokat i HELP fikk partene løst saken i forhandlinger med selgers eierskifteforsikring.

Les mer »