Saker vi har løst

Fukt i påbygg og utett bad

Familien kjøpte rekkehus. Rett etter overtakelse oppdaget de nye eierne fuktskader i tilbygget fra 2002.

Les mer »
Fuktskader for kr 825 000

Eiendommen til kr 6.4 mill. var omtalt som en "unik fritidseiendom" med strandlinje. Ved første besøk etter overtakelse merket kjøperen sterk lukt av "fuktig jordkjeller" i hytta.

Les mer »
Støttemuren måtte bygges om for 1 million

Selgeren hadde ikke byggemeldt arbeidene med støttemur og overbygg til terrassene. Det ble kostbart.

Les mer »
Rim på soverommet

Boligkjøperne oppdaget rim på gulvlistene på soverommet i eneboligen fra 1980, enda de prøvde å holde det varmt. Det viste seg å være svært mangelfull isolasjon og tetting i veggene. I tillegg frøs vannrørene på kjøkkenet.

Les mer »
Ytterkledning fra 1991

Eneboligen til kr 1.8 millioner i Sarpsborg var fra 1953, men det var opplyst at ytterkledningen var skiftet i 1991.

Les mer »
Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
Flermannsbolig full av rotter

Selveierleiligheten i Stavanger hadde store ansamlinger av rotter bak fasaden. Kjøpers prisavslag ble til slutt 550 000 kroner.

Les mer »
Veranda og trapp på naboens tomt

Før kontraktsinngåelsen ba kjøper om en bekreftelse på at bod, veranda og trapp var plassert innenfor tomtens grenser. Dette fikk han bekreftet, med unntak av trappen, som skulle gå noen cm utenfor grensen.

Les mer »
Carporten raste sammen

Ekteparet kjøpte en flott halvpart av en tomannsbolig med carport. Kjøpesummen var kr 2,8 millioner. Men carporten tålte ikke snø.

Les mer »
Kostbar katteurin

Prospektet opplyste at «det har bodd katter i huset». Det var også merkbar kattelukt på visning, men selgeren forklarte at kattene var blitt vaksinert dagen før fordi de skulle flytte. Dette hadde medført både stress, besvær og tissing

Les mer »
Ingen fagfolk i nærheten

Halvparten av tomannsboligen fra 1908 ble solgt for 4,4 millioner kroner, og ble renovert av selger i 2004-2006. All oppussing var opplyst utført av fagfolk, men det var ingen samsvarserklæring for det elektriske anlegget.

Les mer »
Strid om hyttesameie

Bror og søster hadde eid hytta sammen i mange år, men kun brorens navn var registrert i grunnboken. Så overførte broren hytta til sønnen sin, som hevdet at han eide hytta alene.

Les mer »
Samboer uten arverett

Mannen hadde vært samboer i flere år da samboeren døde. De eide halve boligen hver, og en del innbo og løsøre var felles. Mannen hadde ingen arverett.

Les mer »
Kaldloft ble våtloft

Få uker etter overtakelsen vinteren 2012 oppdaget kjøper fuktighet i knekottene på begge sider av loftsetasjen. Isolasjonen i taket var fuktig.

Les mer »
Enebolig med "god standard"

Eneboligen på Nesodden var bygd i 1988 og hadde vanlig, god standard. Etter overtakelsen ble det avdekket fukt i hybelleiligheten på grunn av sviktende drenering, utett bad, ufagmessig kjølerom og feil ved det elektriske anlegget.

Les mer »
Is på taket kostet flere hundre tusen

Etter en kuldeperiode kom mildværet, og kjøper oppdaget vannlekkasje i kjelleren. Det viste seg at vannet kom fra taket og skyldtes isdannelse og kondens på grunn av manglende lufting.

Les mer »
Store fuktskader i kjelleretasjen

I forbindelse med oppussing av boligen oppdaget kjøper omfattende fuktskader i kjelleretasjen.

Les mer »
Uriktig opplysning om fellesgjeld

Fellesgjelden viste seg å være 160 000 kroner høyere enn opplyst i salgsoppgave og kjøpekontrakt. Borettslagsleiligheten i Ås ble kjøpt for 970 000,-. Saken løste seg med advokathjelp gjennom boligkjøperforsikringen.

Les mer »
Bæringen var borte

Under oppussing oppdaget kjøperne at bærekonstruksjonen var saget over for å få plass til de nye vinduene. Da var det lettere å forstå at vinduer og dører var så vanskelige å rikke.

Les mer »
Mindre gjenstående arbeider til 575 000

Eneboligen fra 1941 var opplyst ”ombygget og påbygget i vesentlig grad i senere år”. Men under overflaten var det store, kostbare feil.

Les mer »