Saker vi har løst

Takomleggingen kostet nesten 800.000 kroner

Taket var ca 20 år eldre enn opplyst. I tillegg var det lagt på en slik måte at taksteinen falt ned.

Les mer »
Tapte i tingretten til tross for feil på bad

Badet var opplyst renovert av fagfolk i 2005, men like etter overtagelsen oppdaget kjøperne at badegulvet ikke hadde tilstrekkelig fall til at vannet rant ned i sluket ved dusjing.

Les mer »
Feil om utleiedel

Forrige gang huset ble solgt, var det opplyst at sokkelleiligheten ikke var godkjent. Dette ble ikke fortalt videre til vår kjøper. Tvert om ble leiligheten fremstilt som godkjent av kommunen.

Les mer »
Terrassen til den nye leiligheten ble "murt inne"

Kjøperne var ikke klar over muren som skulle komme foran nabogårdens garasjenedkjørsel. Den stengte terrassen inne. I tillegg var badegulvet bygget uten tilstrekkelig fall. Saken måtte avgjøres i retten.

Les mer »
Mine, dine og våre barn

Vår kunde hadde et anstrengt forhold til sin tidligere ektefelle, som han mente saboterte ordningen om samvær med barna. Han ønsket en bedre og tydeligere avtale på dette.

Les mer »
Rotter i soveromsveggen

Leiligheten var strøken, markedsført som meget påkostet, med ny underetasje fra 2009.

Les mer »
Radon i familiebolig

Ved radonmåling ble barnefamilien klar over at det var svært høye radonforekomster i boligen. Eneboligen fra 1984 var kjøpt for kr 1 950 000.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »
Kjøper vant med omkostninger: Feil ved tak og drenering ga utbetaling på 434 000,-

Ved salget fikk ikke kjøper vite om en rapport som anbefalte utskifting av taket på tomannsboligen. Det var også feil ved dreneringen, og reparasjon ble dyrt!

Les mer »
Hele familien ble svindlet

Kundens far hadde for en tid tilbake blitt utsatt for ID-tyveri. Noen hadde fått ut de nødvendige personopplysningene fra Brønnøysundregistrene, og hadde ved hjelp av falsk identitet klart å få ut til sammen flere hundre tusen kroner fra...

Les mer »
Tilbygget måtte rives

Eneboligen fra 1971 ble kjøpt for kr 1 375 000. Huset hadde et tilbygg fra 1990. I forbindelse med utskifting av panel ble omfattende feil funnet i bakenforliggende konstruksjoner i tilbygget.

Les mer »
Feil ved el-anlegg

Leiligheten i Oslo kostet 1.85 million kroner og var nyoppusset med delvis nytt elektrisk anlegg.

Les mer »
Loftet ulovlig innredet

På loftet i eneboligen var det to soverom. Etter tilsyn fra kommunen et halvt år etter overtakelsen ble kjøperen oppmerksom på at de innredede loftsrommene ikke var byggemeldt.

Les mer »
Mange feil i nesten ny leilighet

Hele gården fra 1939 ble totalrenovert i 2007. Likevel har det jevnlig dukket opp feil som har gjort at reklamasjonsprosessen først nå er over, med prisavslag på mer enn en halv million kroner som resultat.

Les mer »
Rettsmekling om "nyere bad"

I følge annonsen på finn.no hadde borettslagsleiligheten "nyere bad", og det var nytt sluk og soilrør. Men tett var det ikke, og veldig uklart hva som var fagarbeid og egeninnsats. Kjøper tapte i tingretten, men saken ble forlikt på 210...

Les mer »
Badet var ment å holde til selger hadde flyttet

Selgeren hadde fått skiftet sluk. Jobben var gjort svart, og firmaet hadde opplyst skriftlig at tiltaket bare ville løse problemet midlertidig. Kjøper kunne raskt bekrefte at dette stemte.

Les mer »
Fikk hevet kjøpet

Etter overtagelsen avdekket kjøper vanninntrengning i eneboligen, blant annet taklekkasje, store luftlekkasjer og en rekke andre mangler, for eksempel utett membran ved sluk på badet, feil ved gulvvarmeanlegg osv.

Les mer »
Fukt både oppe og nede

En tidligere fuktskade i eneboligen var i følge selgeren av eneboligen utbedret. Ved overtakelsen ble det likevel funnet fuktmerker i kjelleren.

Les mer »
Verken varmekabler eller drenering

Kjøperne oppdaget raskt at det både manglet varmekabler i stuegulvet og at det var manglende drenering i kjelleren i eneboligen.

Les mer »
Gjennomgående dårlig standard

Leiligheten, kjøpt for kr 1 760 000 var totalrenovert med "gjennomgående meget god standard".

Les mer »