Saker vi har løst

Huset kostet 4.5 mill - skadene kom på 2.9 mill

Resultatet ble heving og en halv million i erstatning etter det mislykkede huskjøpet i Halden.

Les mer »
Feil oppgitt størrelse ga prisavslag

Leiligheten med "meget sentral og attraktiv beliggenhet" hadde et bruksareal på 34 kvm, men etter overtakelse viste det seg at det var 2 kvm mindre enn opplyst.

Les mer »
Unik, moderne og storslått

Slik var hytta markedsført. I tillegg var taket feilkonstruert, skiferen som dekket store deler av hyttas overflater løsnet, og røropplegget var ufagmessig.

Les mer »
Omfattende feil endte i retten

Kjøper oppdaget mugglukt på badet ved dusjing i sin nye bolig. I tillegg ble det oppdaget vanninnsig gjennom taket i kjellerstuen, og det viste seg at vannet kom inn under stuevinduene.

Les mer »
Uklare tomtegrenser ga prisavslag

I salgsoppgaven var tomtas størrelse riktig. Men grensene gikk ikke der man skulle tro, for eksempel der hekken sto. Blant annet gikk den tvers gjennom carporten. Saken løste seg før behandling i lagmannsretten. Selgersiden bekostet utvi...

Les mer »
"Strøken" leilighet med omfattende feil

Leiligheten var beskrevet som "strøken" og "av de sjeldne", med nytt bad fra 2007. Men etter overtagelsen oppdaget kjøper løse fliser i gulv og vegger. Leilighet lå sentralt i Oslo i bygård fra 1923.

Les mer »
Førstegangskjøp med forviklinger

Huset var fra 1966, men taket var heldigvis skiftet ut. Hadde det bare vært riktig gjort.

Les mer »
Strid om samvær

Far ringte til HELP fordi det var en svært fastlåst kommunikasjon mellom han og mor til sønnen. De hadde ingen fungerende samværsordning mellom far og sønnen.

Les mer »
Hadde ikke adkomst til huset

Kjøperen ble engstelig da han oppdaget at han manglet bruksrett til veien hjem. Dessuten var gjerdet mot naboen plassert feil. Med advokathjelp ble grensejustering foretatt og veiretten tinglyst.

Les mer »
Rotter i huset

Rekkehuset fra 1974 ble solgt uten negative opplysninger. Etter overtakelsen kom en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Kjøper demonterte deler av kjøkkenbenken og fant til sin forskrekkelse to rottelik.

Les mer »
Strandlinjen ikke privat, likevel

Den "unike beliggenheten" viste seg å være inntil friområdet ned mot vannet, ikke med tomt ned til vannet slik salgsdokumentene ga inntrykk av.

Les mer »
Naboens tujahekk

Busker og trær skaper både hygge og mange nabokonflikter. HELPs kunde med advokatforsikring trengte advokathjelp da naboens tujahekk nærmet seg 4,5 meters høyde.

Les mer »
Heving i tingretten for manglende seksjonering

Kjøper eide den ene av to seksjoner i en tomannsbolig på Fjellhamar fra 2006. Kjøpesummen var kr 3 950 000. Boligen ble ikke seksjonert innen overtakelsen, slik den skulle.

Les mer »
Allergivennlig, men ulovlig kjellerstue

Eneboligen i Oslo kostet 6.1 millioner kroner og var markedsført med "Nyinnredet kjellerstue med allergivennlig vegg til veggteppe på gulv, malte panelerte vegger og panel i taket".

Les mer »
Nyere hyttebad uten membran

Tomta hadde to hytter og anneks, ”renovert de senere år”, jf. opplysninger gitt i salgsdokumentene. Det var ikke utført ufaglært arbeid. Selger var faglært tømrer, og hadde gjort renoveringsarbeidene selv.

Les mer »
P-plass i Oslo borte

Salgsoppgaven opplyste at plass i felles garasjeanlegg fulgte boligen. Dette stemte ikke.

Les mer »
Suselyd under huset var lekkasje

Selger opplyste at vann- og avløpsrør var nye. Det stemte, men bare så langt man kunne se. Resten var rustet i stykker.

Les mer »
2.2 millioner i rettsforlik for skader på nytt hus

Selgeren hadde ikke midler til å betale prisavslag for de omfattende manglene ved huset. Med advokathjelp ble tidligere salgsledd gjort ansvarlig.

Les mer »
Uenige om depositum

Leieboeren flyttet før kontrakten utløp, men nektet å betale full leie. Nå er utleier gitt fullt medhold i tingretten.

Les mer »
Selger fjernet hyller for 340 000 kroner

Boligen var påkostet og hadde en rekke eksklusive og spesialtilpassede møbler. Blant annet var boligen utstyrt med fastmonterte hyller til en verdi av kr 340 000.

Les mer »