Saker vi har løst

Ikke ansvar for sønnens surfing

HELPs kunde med advokatforsikring fikk uventet regning på kr 7 000. Sønnen hadde lagt igjen mobilnummeret sitt på en nettside, uvitende om de økonomiske følgene.

Les mer »
Drenering og rotter kostet 190 000

Kjøperne overtok eneboligen i Tananger på høsten og merket tiltagende vond lukt i kjelleren. Boligen var fra 1990 og kostet 4,45 millioner.

Les mer »
Hagen kunne bli snuplass - kjøpet hevet

Hvis reguleringsplanen ble realisert, ville eiendommen bli ødelagt. Kjøper hevet avtalen, ble saksøkt av selger, men vant frem i tingretten.

Les mer »
Feil for over 800 000,- ved nyere enebolig

Det var satt av tre dager til rettssaken, men partene ble enige om å forlike saken på 825 000,- i løpet av første dag.

Les mer »
Kjøp av ny leilighet hevet

Verken seksjonering eller byggemelding var i orden da leiligheten i Trondheim ble solgt. Saken endte med at kjøpsavtalen ble hevet.

Les mer »
Taket på hytta reparert for 750 000

Taket manglet både lufting og plast. I tillegg var det brukt feil takpapp. Det ble dyrt. Selgers forsikring betalte kostnadene etter forhandlinger.

Les mer »
Prisavslag for feil ved eldre bad

Selv om badet var 13 år gammelt, fikk kjøper prisavslag fordi feilen skyldtes ufagmessig håndverk, ikke normal slitasje. Dessuten hadde lekkasjen åpenbart vært der en stund.

Les mer »
Ny leilighet endte i lagmannsretten

Totalt måtte selger, som også var utbygger, ut med mer enn 500 000,- etter at han anket saken til lagmannsretten og tapte. Saken gjaldt feil ved bad og ventilasjon.

Les mer »
Kostbar drenering

Dreneringen var ikke mer enn 9 år gammel. Likevel hadde kjelleren stort fuktinnsig. Både skadevurdering og utbedring av kjelleren ble dyrt.

Les mer »
Hagen ble borte

Boligen på Rodeløkka i Oslo var solgt med egen, inngjerdet hage. Kjøpesummen var kr 6 050 000. Salgsoppgaven opplyste: "Hage med gressplen, bed og busker." Det viste seg raskt at den inngjerdete hagen egentlig var kommunal eiendom.

Les mer »
Malingen sprakk

I forbindelse med maling av innerveggene sprakk malingen opp etter kort tid. Først trodde kjøperne at det var malingen det var noe i veien med. De hadde betalt kr 1 080 000 for rekkehuset fra 1974.

Les mer »
Falske resepter

Vår kunde ble frastjålet bank- og førerkort. Ikke lenge etter ble han politianmeldt. HELP hjalp kunden med å få hans navn slettet fra politiets registre

Les mer »
Hjemmelaget elektrisk anlegg i borettslag

Kjøper opplevde at sikringene gikk hele tiden. Det ble raskt avklart at det elektriske anlegget var egeninnsats. Kostnadene ble dekket fullt ut.

Les mer »
Felleskostnadene økte uten at kjøper fikk vite det

Selgeren av leiligheten fortalte ikke at borettslaget hadde vedtatt oppgradering av rørsystemet i gården.

Les mer »
Omregulering fra næring kostet 246 000

Kjøper fikk leiligheten på tvangssalg. Senere innrømmet selger at den ikke var godkjent som bolig.

Les mer »
Hus fra 2006 med feilkonstruert kjeller

Kjøper måtte gå til søksmål for å få selger i tale da kjelleren viste seg å ha store fuktskader. Selger saksøkte i sin tur forrige salgsledd, som saksøkte utbyggeren.

Les mer »
Naboen stengte veien

Naboen respekterte ikke at advokatforsikringskunden hadde veirett inn til sin bolig. Veien gikk inntil og over naboens eiendom.

Les mer »
"Pent enderekkehus"

Badet i rekkehuset var pusset opp i 2002, men der ble det oppdaget fuktskader. En utvendig bod var også fuktskadet på grunn av en taklekkasje.

Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
Hyttebadet smuldret opp

Kjøperne hadde sikret seg en flott hytte på Beitostølen. Men badet var bare fint på overflaten. Under flisene smuldret gulvet opp.

Les mer »