Nytt bad uten membran

Eneboligen til kr 2 630 000 fra 1963 var påkostet med nytt bad og vaskerom, men det var opplyst ved salget at "ytterligere påkostninger må påregnes."
Nytt bad uten membran

Det viste seg raskt at både det nye badet og vaskerommet trengte membran. Kjøper innhentet pristilbud for utbedring og HELP reklamerte til selgers eierskifteforsikring på vegne av kjøperen. Kostnadene ble satt til kr 160 000. Selgersiden bestred ansvar, men innhentet sin egen skadevurdering. Selgers eierskifteselskap hevdet blant annet at det ikke kunne konstateres at det ikke var membran.

Underveis i prosessen igangsatte kjøper utbedring av badet. Dermed ble det klart at det ikke var brukt membran. Selgers forsikringsselskap fremsatte deretter tilbud på kr 127 000. Etter forhandlinger ble tilbudet økt til kr 160 000. Dette tilbudet aksepterte kjøperne. Tilbudet var i tråd  med utbedringskostnadene.

Det var dessuten ingen grunn til å gjøre fradrag verken for alder eller standardheving ettersom bad og vaskerom var opplyst å være nye da kjøper overtok boligen.