Samboer uten arverett

Mannen hadde vært samboer i flere år da samboeren døde. De eide halve boligen hver, og en del innbo og løsøre var felles. Mannen hadde ingen arverett.

Dette innebar at særkullsbarnaSærkullsbarn er barn en har med andre enn ektefelle/samboer. Les mer arvet morens personlige eiendeler og hennes innbo og løsøre som hun eide alene. I tillegg arvet de hennes halvpart av det hun og mannen eide sammen.

Vanskelig oppgjør

Mannen skulle kjøpe sin døde samboers halvpart av boligen fra barna hennes, men det ble vanskelig. De krevde høyere pris enn markedsverdien. Men etter mange måneder med forhandlinger fikk mannen overta hele boligen til eie og barna fikk det de skulle ha, det vil si halve takstverdien minus hennes pantegjeld.

Vår kunde var veldig glad for å ha hatt en profesjonell rådgiver og representant gjennom denne prosessen, takket være advokatforsikringen han hadde. Det er tungt å miste livspartneren sin, og det var en lettelse i en vanskelig tid at hans advokat frontet konflikten med barna, vant frem med vår skisse til løsning, og dro hele overdragelsen av eiendommen i havn med utforming av kjøpekontraktVed alle kjøp er det vanlig å ha en kjøpekontrakt. Dette er som regel en skriftlig nedtegning som regulerer forhold rundt en overdragelse mellom kjøper og selger. Les mer , kontakt med banken om lånepapirer, tinglysing, osv.

Kunden fikk:

Kunden vår fikk hjelp til å ivareta rettighetene sine slik at han kunne overta parets felles bolig. Han fikk ca. 10 timer advokathjelp til en verdi av 15 000 kroner.

Kontakt oss på 22 99 99 99 eller post@help.no