Hopp til innhold
Min side - meld sak

Boligkjøperforsikring Pluss - trygghet for boligeiere

Boligkjøp er sannsynligvis den enkelthendelsen i livet som utløser flest juridiske spørsmål. Det kan gjelde konflikter med håndverkeren, hvordan samboeravtalen bør se ut, eller annet. Derfor tilbyr HELP nå fullverdig advokathjelp gjennom Boligkjøperforsikring Pluss. 

Boligkjøperforsikring Pluss gir deg som eier bolig advokathjelp i de viktigste situasjonene du kan komme bort i. Du betaler ingen timepris. 

Samboere

Hvis du flytter sammen med kjæresten din i det nye huset, trenger du en samboerkontrakt. Det viktigste å få med i den, er hvor mye av huset dere eier hver, og hvem som betaler ned lånet. Eierbrøk er vanligvis en kombinasjon av egenkapital og gjeldsansvar målt opp mot boligens verdi. Tjener den ene dobbelt så mye som den andre, vil vedkommende sannsynligvis også betale mer gjeld. Da er det naturlig at dette kommer til uttrykk i eierandelen. Dette kan du spørre advokaten din om. 

Samboeravtalen kan du også fylle ut selv på Min side, ved hjelp av HELPs avtalegenerator. I etterkant kvalitetssikrer vi gjerne denne og andre avtaler du skriver på Min side. 

Vi flytter stadig

I snitt flytter vi nordmenn hvert sjuende år. HELP tilbyr advokathjelp for boligeiere gjennom forsikring, som tillegg til ordinær boligkjøperforsikring. Det skal ikke koste mye å føle seg trygg. Dette gjør vi fordi tilbakemeldingene fra kundene våre gjør oss sikre på at våre mer enn 100 advokater gjør en forskjell. Folk setter pris på å kunne stille spørsmål om nesten hva det skal være, uten å betale timepris, og få hjelp i retten, om de trenger det. Dette er mulig når mange betaler litt hver i premie. Da kan alle få fullverdig advokathjelp ved behov.

Ulike livsfaser gir ulike spørsmål

Vår påstand er at uansett hvilken livsfase du befinner deg i som boligeier, så vil du alltid tjene på å snakke med en advokat før du igangsetter krevende endringer, enten du er i etablerings-, kjernefamilie-, ute av redet- eller ferdig med enebolig-fasen.

Oppussing, naboforhold, utleie og skatt

Samboerkontrakten er bare ett av mange juridiske temaer som boligeiere kan komme bort i. Du skal kanskje pusse opp? Da skal du sannsynligvis engasjere en håndverker. Det er enkelt å søke råd hos advokaten din om hvilken kontrakt du skal bruke, og hvordan den bør utformes for å unngå uklarheter rundt pris, tilleggsarbeider og forsinkelser.

Vet du hvem de nye naboene dine er, forresten? Våre advokater har mange saker som gjelder busker, trær og både kundenes og naboenes byggeprosjekter, for å nevne noe.

Hvordan er egentlig reglene for utleie? Og hvis du blir sittende med to boliger fordi du ikke får solgt den gamle så raskt som du trodde: Hvilken av dem bør du leie ut, med tanke på skattereglene? Dette kan advokaten din svare på.

Spør eiendomsmegleren om Boligkjøperforsikring Pluss

Dette er bare noen av de juridiske spørsmålene som boligkjøpet kan skape. Vi hjelper deg gjerne å svare på dem. Spør eiendomsmegleren din om Boligkjøperforsikring Pluss når du har funnet drømmeboligen. Statistisk sett er det ikke lenge til. Du kan også lese mer om fullverdig advokathjelp gjennom forsikring her.