Rotter i soveromsveggen

Leiligheten var strøken, markedsført som meget påkostet, med ny underetasje fra 2009.

Uutholdelig stank

Borettslagsleiligheten i Oslo ble kjøpt for 4.6 millioner kroner. På overtakelsenRisikoens overgang fra selger til kjøper. Nøklene overtas av kjøper. Det hender at kjøper eller selger ikke vil overta/overlevere eiendommen. Les mer forklarte selger at den merkelige lukten skyldtes at styret i borettslaget hadde igangsatt skadedyrbehandling i oppgangen fordi det var mistanke om rotter i fellesarealene. Senere samme kveld kom kjøper i kontakt med styrelederen i laget. Han fortalte at selger i en e-post noen uker tidligere hadde opplyst at han i lengre tid hadde hørt krafsing i soveromsveggen og at stanken begynte å bli uutholdelig.

Styret hadde anbefalt selger å utsette overtakelsen fordi utryddingsarbeidene skulle starte samme dag. En befaring om formiddagen før overtakelsen viste at flere vegger i leiligheten måtte rives for å bli kvitt lukt og rotter. Kjøperen fikk ikke vite dette før etter overtakelsen.

Arrestbegjæring til tingretten

Kjøper kontaktet HELP umiddelbart etter overtakelsen. Ettersom kjøper ikke visste om rotteplagen på forhånd, hadde hun ikke holdt tilbake penger på meglers konto. Kjøpers advokat i HELP sendte derfor arrestbegjæring til tingretten for å sikre beløpet. Begjæringen ble tatt til følge. Samtidig reklamerte kjøpers advokat til selgers eierskifteforsikring, og krevet dekket kostnadene til utbedring av rotteproblemet.

Prisavslag på 200 000 kroner

Saken løste seg ved at kjøper fikk et prisavslag tilsvarende nødvendige kostnader til riving, skadedyrsanering og gjenoppbygging av leiligheten. Prisavslaget lød på 200 000 kr. I tillegg dekket boligkjøperforsikringen rettsgebyr, takstkostnader, med mer, på 20 000 kr, i tillegg til 60 advokattimer.

   
Kjøper fikk  
Prisavslagkr200 000
Dekket takst mm.kr20 000
Advokattimerkr96 000
Totaltkr316 000

Kontakt oss på 22 99 99 99 eller post@help.no