HELP i retten

Her finner du dommer der HELPs advokater har representert boligkjøpere.

Seier

Fredrikstad tingrett

Saken handler om defekte varmekabler, antatt fra 1977. Byggeår var 1955, og huset ble renovert i 1977.

Les mer
Tap

Bergen tingrett

Kjøperne hadde fått utbetalt 250 000 kroner i prisavslag fra selgers eierskifteforsikring før saken kom til retten. Saken handlet om hvorvidt kjøperne hadde krav på det dobbelte, men det fikk de ikke medhold i. Boligkjøperforsikringen dekker de idømte sakskostnadene og naturligvis alle sakskostnader på kjøpers side. 

Les mer
Seier

Trondenes tingrett

Etter oppussing og innflytting begynte kjøperne å høre lyder i huset. 

Les mer
Tap

Alstahaug tingrett

Huset fra 2009 ble utsatt for hærverk mellom kontraktsmøtet og overtakelsen. Selger var ikke uenig i at hærverket var hans ansvar, men utbedringskostnadene ble ikke kjøper og selger enig om. 

Les mer
Tap

Bergen tingrett

Huset utenfor Bergen ble i følge prospektet solgt med en "tilhørende nausttomt".

Les mer
Tap

Drammen tingrett

Det viste seg at kjøper ikke hadde veirett til en av boligens biloppstillingsplasser.
I salgsoppgaven var det opplyst at det var parkering i garasje og på egen gårdsplass. Men en stund etter overtakelsen ga naboen beskjed om at kjøper ikke fikk bruke veien frem til en av boligens biloppstillingsplasser. Han fikk dermed én parkeringsplass mindre enn han trodde. 

Les mer
Tap

Oslo tingrett

Saken gjaldt en bod. Vår kunde kjøpte leilighet i en tremannsbolig. I taksten var det opplyst "tilhørende 1 bod". Denne var ikke nevnt i prospektet, men isteden at kjøpers seksjon "er sameiere med seksjon 1 om et vaskerom i kjelleren, iflg forretningsfører."

Les mer
Seier

Nord-Troms tingrett

Saken gjaldt en hytte bygget i 1981. Hytta  ble solgt med verdi og lånetakst. Den var i følge salgsoppgaven godt vedlikeholdt og uten risikoopplysninger. 

Les mer

Kontakt oss på 22 99 99 99 eller post@help.no