Nord-Troms tingrett

Saken gjaldt en hytte bygget i 1981. Hytta  ble solgt med verdi og lånetakst. Den var i følge salgsoppgaven godt vedlikeholdt og uten risikoopplysninger. 

Mer om saken

Ved første gangs bruk av hytta merket kjøper vond lukt. Utover kvelden merket far i familien, som har astma, at det var tyngre å puste og at det sved i øynene. Familien ble mer og mer sikker på at det var mugglukt, og dro derfor hjem allerede formiddagen etter. 

Etter nærmere undersøkelser ble det besluttet å skjære hull i gulvet for å undersøke forholdene i krypkjelleren under hytta. Der viste det seg at det stod vann, og det var mugg, sopp og påbegynnende råte. Takstmannen avdekket også at bæringen til hytta var underdimensjonert og at taket som var opplyst skiftet i 2002 egentlig var lagt utenpå gammelt tak, samt i strid med monteringsveiledningen. 

For å utbedre forholdene under hytta måtte hele gulvet tas opp. Videre måtte hele bygningen saneres for mugg. I tillegg måtte taket skiftes.

Dette førte til at kjøpers advokat i HELP sendte krav om heving til selger.  

Motpartens takstmann var ikke enig i at det måtte gjøres noe med taket, men for forholdene under hytta var det enighet i metode, men ikke kostnadene.

Motparten kom først med tilbud om 60 000, så 100 000 etter varsel om rettslige skritt. Det ble gjennomført rettsmekling hvor selger kom med høyeste tilbud på 250 000 og kjøper var villig til å godta prisavslag på 400 000. Men partene ble ikke enige. 

Deretter gikk saken til retten.

Resultat

Resultatet for kjøper ble heving, pluss erstatning på ca. 250 000 kroner. I tillegg må selger betale kjøpersidens sakskostnader på 199 283 kroner.

Kontakt oss på 22 99 99 99 eller post@help.no