Hopp til innhold
Min side - meld sak

Skal du på festival? Vær forsiktig hvis du kjøper svartebørsbilletter

Å kjøpe billetter på svartebørs kan være et sjansespill. Du kan aldri med sikkerhet vite om billettene er ekte, eller om de allerede er benyttet.  

På festivalen Bergenfest i midten av juni måtte arrangøren avvise flere besøkende som ikke hadde gyldig festivalbillett. Forbrukerne hadde kjøpt billetter som viste seg å ha blitt solgt flere ganger til forskjellige kjøpere. Billettene var derfor allerede benyttet, og de håpefulle slapp ikke inn på festivalen.

Hvem er selger

For å minske sannsynligheten for å bli lurt, bør du gjøre en grundig sjekk av den du kjøper billettene av:

Bruk sikker betalingsløsning

Hvis du velger å kjøpe billetter på annenhåndsmarkedet bør du bruke en sikker betalingsløsning. Bruk kredittkort hvis det er mulig. Da kan du henvende deg til banken som har utstedt kredittkortet hvis det viser seg å være snakk om en svindel og du ikke får tilbake pengene direkte fra selgeren.

Kjøper du billetter fra en privatperson gjennom for eksempel finn.no, kan det lønne seg å bruke den sikre betalingsløsningen som nettstedet tilbyr. Hvis du ikke får levert billettene som avtalt, kan du kontakte nettsiden/leverandøren av betalingstjenesten som da vil holde tilbake betalingen.

Å betale kontant eller ved for eksempel Vipps kan virke både raskt og enkelt, men innebærer at du står mye svakere hvis billettene er falske, eller du ikke får levert billettene som avtalt. Har du kun hatt muntlig korrespondanse med selger, er det også vanskelig å bevise hva dere har avtalt.

 

Vær forsikring med å bruke Vipps når du betaler

Hvis uhellet først er ute og det viser seg at du har handlet med en svindler, kan du kontakte Forbrukerrådet for å få hjelp til hvordan du bør gå frem. 

Se også Forbrukerombudets for tips og råd om svindel og svartebørssalg.