HELP i retten

Her finner du dommer der HELPs advokater har representert boligkjøpere.

Seier

Trondenes tingrett

Etter oppussing og innflytting begynte kjøperne å høre lyder i huset. 

Les mer
Tap

Alstahaug tingrett

Huset fra 2009 ble utsatt for hærverk mellom kontraktsmøtet og overtakelsen. Selger var ikke uenig i at hærverket var hans ansvar, men utbedringskostnadene ble ikke kjøper og selger enig om. 

Les mer
Tap

Bergen tingrett

Huset utenfor Bergen ble i følge prospektet solgt med en "tilhørende nausttomt".

Les mer
Tap

Drammen tingrett

Det viste seg at kjøper ikke hadde veirett til en av boligens biloppstillingsplasser.
I salgsoppgaven var det opplyst at det var parkering i garasje og på egen gårdsplass. Men en stund etter overtakelsen ga naboen beskjed om at kjøper ikke fikk bruke veien frem til en av boligens biloppstillingsplasser. Han fikk dermed én parkeringsplass mindre enn han trodde. 

Les mer
Tap

Oslo tingrett

Saken gjaldt en bod. Vår kunde kjøpte leilighet i en tremannsbolig. I taksten var det opplyst "tilhørende 1 bod". Denne var ikke nevnt i prospektet, men isteden at kjøpers seksjon "er sameiere med seksjon 1 om et vaskerom i kjelleren, iflg forretningsfører."

Les mer
Seier

Nord-Troms tingrett

Saken gjaldt en hytte bygget i 1981. Hytta  ble solgt med verdi og lånetakst. Den var i følge salgsoppgaven godt vedlikeholdt og uten risikoopplysninger. 

Les mer
Seier

Tønsberg tingrett

Saken gjaldt lekkasje fra et bad som var åtte år gammelt da kjøper overtok leiligheten. Badet var opplyst å være bygget av fagfolk, og gitt tilstadsgrad 1 i boligsalgsrapporten. 

Les mer
Tap

Stavanger tingrett

Saken gjaldt en eldre enebolig i Stavanger. Det var gitt risikoopplysninger om vedlikeholdsbehov i bjelkelag og grunnmur, men skadene viste seg å være så omfattende at kjøpers advokat i HELP fant grunnlag for å prøve saken for retten. 
Kjøpers krav var på mer enn 700 000 kroner, men retten var ikke enig i at kjøper hadde krav på prisavslag. 

Les mer

Kontakt oss på 22 99 99 99 eller post@help.no