Skal du på festival? Vær forsiktig med kjøp av svartebørsbilletter. Skal du på festival? Vær forsiktig med kjøp av svartebørsbilletter.

Øyafestivalen er i gang og er utsolgt. Hvis du likevel er fristet til å prøve å få tak i en billett, bør du være forsiktig med hvem du kjøper den av.

Les innlegget
Bruk av kort i utlandet Bruk av kort i utlandet

Når man bruker et betalingskort i utlandet får man ofte muligheten til å velge om man vil betale i lokal valuta eller i norske kroner.

Les innlegget
Bedre forbrukervern for norske forbrukere Bedre forbrukervern for norske forbrukere

En ny forordning om forbrukervernsamarbeid i Europa gir et styrket forbrukervern for forbrukere i Norge.

Les innlegget
Hva har du krav på hvis flyet ditt er forsinket eller innstilt? Hva har du krav på hvis flyet ditt er forsinket eller innstilt?

Hvis flyet er vesentlig forsinket, innstilt eller overbooket har du krav på en fast erstatning. Enkelte flyselskaper er flinkere til å informere om rettighetene dine enn andre.

Les innlegget
Høyesterett styrker kjøpers posisjon  Høyesterett styrker kjøpers posisjon

31. mai vant HELP-advokat Johan G. Bernander frem i Høyesterett i en prinsipielt viktig sak for alle boligkjøpere med krav mot selger. Her skriver han om dommens betydning for når en mangel er "vesentlig".

Les innlegget
Hvem betaler ferien? Hvem betaler ferien?

Hvem har betalt for ferieturen, hvem drar kortet i ferien, og hvem blir ansvarlig for kredittkortgjelden?

Les innlegget
Mistet tilgodelappen? Mistet tilgodelappen?

De fleste av oss mister en tilgodelapp eller flere i løpet av livet. Det er ikke sikkert at beløpet er tapt av den grunn.

Les innlegget
Hvilke rettigheter gir tilgodelapp og gavekort? Hvilke rettigheter gir tilgodelapp og gavekort?

Som regel setter butikkene selv betingelsene for bruk av gavekort og tilgodelapper. Men for at betingelsene skal gjelde, kreves det at kunden ble gjort oppmerksom på vilkårene før eller ved utstedelsen av tilgodelappen eller gavekortet.

Les innlegget
Gode råd når du skal bestille sommerferie Gode råd når du skal bestille sommerferie

Her får du en oversikt over hva du bør huske på når du bestiller fly og hotell via internett. Du har ingen angrerett, men får du ikke det du har betalt for, kan en klage hjelpe, om du følger klageguiden.

Les innlegget
Skal du på ferie i sommer? Skal du på ferie i sommer?

Det begynner å nærme seg sommeren. Mange har allerede bestilt eller skal bestille ferie. Her finner du enkle råd om hva du bør undersøke før du bestiller, og hva du bør gjøre hvis det du får levert er mangelfullt.

Les innlegget
Planlegg forskudd på arv med fremtidsfullmakt Planlegg forskudd på arv med fremtidsfullmakt

Her kan du lese hva kan man bestemme i en fremtidsfullmakt om egen formue med tanke på forskudd på arv.

Les innlegget